Wednesday, December 7, 2011

lawatan terakhir cik nabila…



























Salam…
oleh kerana kebosanan sangat cepat datang melanda… so aku decide nak keluarkan segala cerita dari setiap gambar dalam laptop aku including yg tak penting….
antara cerita yg akan di keluarkan mestilah akan involve aku dan gambar yg aku rasa menarik di pandangan mata aku yg telah di ambil oleh aku atau rakan aku mengunakan kamera dorang (sampai la ni cek takdo kamera ahhahah)





so nak jadikan cerita dalam beberapa hari sebelum 23 hb 6 2010 aku telah di pelawa oleh cik nabila untuk teman beliau ke ivk pahang, tujuan utama adalah beliau berkehendakan untuk mengambil beberapa barang dan berjumpa dengan rakan beliau di sana untuk ke sekelian kalinya….. ini merupakan trip ke dua aku ke sana…




pada asalnya beliau mengajak beberapa org yg lain namun ketiadaan mereka menyebabkan hanya aku dan thaqifah syaza sahaja boleh pergi… aku mmg sentiasa ok jer… maklumlah jalan jalan sapa tak nak… ahhaha




kami bertolak menaiki kereta beliau dan tiba di ivk petang… setiba sahaja di sana akmi terus drop nabila dan aku dan thaqi terus pergi cari kedai nak lepak… maklumlah malas nak gangu si nabila nak bersalam salam dan menangis kat ivk tu.. hahahha




nabila mmg sentiasa excited untuk ke sini… maklumlah 6 bulan mengahbiskan masa praktikal di sini… so petang itu setelah selesai kami pergi ambil nabila di ivk dan terus ke rumah sewa beliau untuk ambil barang beliau… sementara menunggu petang nabila membawa kami berjalan jalan sekitar… walaupun ini merupakan kali ke 2 aku ke sini tapi ini merupakan kali pertama aku masuk ke kandang kambing… sebelum ni datan je tapi malas nak masuk ke kandang… so kali ni masuk lah…




mmg agak seronok duaronok tengok akmbing kat sini dorang manja semacam jer.. ahhaha tp ni 1st time aku tau bahawa si thaqi takut kambing.. ahhaha alasan beliau takut tgok sebb kambing lagi besar dari beliau.. ahhaha lawak jugak tgok keadaan thaqi nak gagahi diri nak sentuh kambing… ahhahah




sesudah semua itu maghrib melabuh tiba… so kami ke rumah sementara dan selesai solat bebudak rumah lama beliau ajahk pergi makan kat pekan (aku dah lupa nama)




tapi agak alam jugak la nak tunggu dorang bersiap sedia… setelah di belek gambar baru tau kenapa… macam siot.. byk gila posing.. tapi takpa lah.. ni last time dorang jumpa…




dan di sebabkan alasan ini aku dan thaqi ikut je la si nabila… lantak dia lah nak wat per pon…




pada ketika ini nabila memberi pinjam pada aku nikon beliau dan di sebbkan aku ni canon man so agak sukar nak guna…. so mostly gamab yg di ambil mmg tak lawa…. ahhaha





sesudah sahaja makan kami terus balik… maklum lah penat… tapi sebelum balik nabila kene drop aku dan thaqi kat s.a… sesampai sahaja di shah alam kami decide untuk ke kfc dan makan di icity (waktu ni murah lg..) ni berikutan nabila tak pernah pergi dan menungu untuk menghantar aku ke khulafa untuk hantar dayang ke serawak… (ke lcct je)




ketika di sini macam biasa la… banyak gambar di ambil… untuk melihat gambar selebihnya sila tekan gambar di bawah ni…..


oleh kerana dah terlalu lewat untuk beliau balik maka malam tu beliau tido di rumah thaqi kerana esok beliau kene pergi ke unisel pulak….

sekian

p/s : aku tak berpengalaman dam nikon…
p/ss: time aku wat ni banyak nyamuk so sangat sakit hati…
p/sss: gambar beliau sangat banyak…



Created By: RyZs

4 comments:

Anonymous said...

wahh!! mcm blog psl org(saya) jer...mostly sume cite dlm gmbr ni sal org...hehehe...trharu sangt...n sbnrnyer trase berslah sbb mcm mnyusahkn korg je xpsl2 kne ikot g phg smpai lewat mlm lak 2..huhuhu...ape2pon, with whole my heart i wanna thanks to u all yg ikot(abg yem n thaqi)..tnpa korg mmg xbrmakne hari 2...tq..tq.tq~!

noobb said...

dah mestilah pasal ko... tapi takda hal lah.. sebb kami mmg sentiasa on.... hahahah apa apa hal kontek jer.. we are here to listen.. ahhaha

la puding castafiore said...

jum gng! *tibatiba*

noobb said...

erkk... aku mmg suka kalau ke gunung lagi lagi si tuki ajak... tapi kene tengok time lah.... sekarang saya sukar bercuti kot...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails