Saturday, November 12, 2011

Ex Dip 3rd Gathering ke cameron highland….(My View)

 

Picasa Content

 

salam…

 

seperti post post aku yg mmg sentiasa late entry so ni pon salah satu nya…

cerita kali ini adalah berkisah tentang reunion ex diploma dari unisel batch 2003/2004….

ini adalah kali ke 3 kami membuat reunion di mana kami terdiri daripada pelajar diploma bioteknologi unisel, seingat aku kami adalah batch kedua diploma bioteknologi selepas ia di perkenalkan di unisel.. untuk gathering yg 1st kami ke lanchang… tu berlangsung selepas tamat praktikal tahun 2008 kalau tak silap… yg kedua pada tahun 2009 ( ex dip gathering ke 2) dan ini adalah yg ketiga (mungkin yg terakhir kalau takder sapa nak meneruskan lagi al maklumlah semua orang sibuk dengan tanggungjawab masing masing.. so lets dig in..

 

 

 

 

semua nya bermula dengan 2 bulan perancangan… oleh kerana sesetengah dari kami ini adalah jenis aktif dalam kelab maka kami membuat keputusan untuk melibatkan mereka yg tidak beberapa aktif dalam kelab untuk membuat gathering ini.. so mereka yg terpilih adalah ain, qistina, murni di bantu oleh nadia, sham, dan aku….

 

 

 

then… set lokasi gathering.. setelah mengambil beberapa faktor maka tempat yg di pilih adalah ke cameron highland… set route, penginapan, keselamatan, peserta, kelengkapan, duit, insurans, kereta, jenis kereta, makanan, lokasi singahan, tarikh, dan lain lain… agak banyak jugak tanggung jawab mereka tp ini part of learning (hope they have fun while done it)

 

 

 

 

like always the meeting point to departure adalah kat restoran hakim lama seksyen 7 shah alam, kat sini lah kami selalu lepak setiap kali lepas kelas , kat sini jugak ler beberapa birthday di celeberate, atur rancangan untuk rayuan dan lain lain…. kami mula berkumpul jam 8.00 malam tapi kami terpaksa tunggu sehingga jam 1.00 pagi kerana ada beberapa last minute problem….

 

 

 

 

setelah membahagi kan peserta kepada beberapa kereta yg kosong maka kami bertolak… setiap kereta di beri walkie talkie untuk memudah kan perhubungan sebelun sampai ke cameron highland kami perlu menjemput cik maizatul akmal… kemudia off to berinchang…

 

 

 

 

lokasi pertama adalah di surau berinchang kerana waktu ni subuh dan keadaan agak berkabut dengan pemandu yg kurang tidor maka agak bahaya so kami stay dan berihat sementara (keadaan mmg sangat berkabut sehingga jarak penglihatan adalah 50 meter)

 

 

 

 

setelah shut eye kejap.. akmi begerak ke ringlet untuk sarapan tak banyak kedai bukak di pagi ini so apa jumpa terus masuk jer…

 

 

 

 

setelah makan kami membuat keputusan untuk pergi ke mardi cameron highland… ni 1st time aku ke mardi tapi dengan bantuan asri kami berjaya sampai… di mardi tu macam biasa ler banyak pokok dan bunga bunga.. kalau tak silap masuk kene bayar tap aku dah lupa berapa harga sebb aku tak bayar.. ahhaha

 

 

 

 

memula tu mmg la seronok kat situ tapi lama lama jadi agak bosan sebb banyak sangat bunga (well if u can se one u see it all) so waktu dorang semua menikmati pemandangan kat mardi tu aku dan awe pergi ke belakang dan berbual dengan seorang makcik yg aku tak berapa kenal tp dorang pon melawat gak pastu balik ari.. pergh tak penat ke makcik oii..

 

 

 

 

macam biasa la aktiviti bergambar tu perlu kerana meraka mmg suka bergambar…

 

kalau korang tengok pakaian tebal je semua.. sebenarnya bukan sejuk mana pun… ahhaha

 

botak temerloh banga kerana dia di kawasan dia hahaha

 

perbincangan mengumpul wang tiket… (jasmin dah selalu ke sini so dia tak berapa eggcited hehehe

 

kan aku dah cakap bukan aku yg kutip duit tiket dats ya ku lupa berapa harga…

 

trying my skill but hermm…..

 

another 1 and …

and another… then aku bg blik kamera kat ain sebb tak da mood ahaha (kadang kadang aku moody time amek gmbr)

 

 

 

all credited to ain … aku rasa ini adalah antara blog aku yg banyak gambo (tp mmg blog aku semua penuh dengan gambo kan.. ahahha so bare with it ler.. ahahha)

 

tak tau jambu wat pe tapi gaya photog ada,…

 

zul dan obses dia dengan kacang (fyi thesis dia pasal kacang…)

 

yg mamat ni pulak mmg pantang tgok pokok yg kecik kecik.. lama di perati.. mmg sesuai jadi makro photog…

 

 

 

asri yg sudah semakin matang tp berubh time bergambar hahahaha

 

dulu time diploma asri mmg rapat dengan mai dan a.p so teringat kisah lama le tu… ehhehe

 

another group… hahaha baju sejuk bukan men macam macam jenis…

 

nampak segar and dats the way it should be….

 

winter melon yg sangat besar.. (aku lupa winter melon apa dlm bahasa melayu jap)

 

 

shoot antara terakhir sebelum pergi ke strawbery farm

 

 

 

(guess who… this lady was given a treat to a cute cat…)

waktu kat strawberi farm ni aku dah pgg balik kamera yess.. hahaha tapi sebenarnya nak ke sini pon sesat gak sebb peta yg di beli agak pelik dan setelah beberapa jam baru jumpa padahal dekat jer…..

 

dengan group lain… tah sapa tah…. kata chor dan ain budak kelantan…

 

selepas strawberi kami ke tempat kaktus pulak…

 

 

 

masing masing mata driver dah rebeh… tp layan kan jer ler… ni semua tak tido…. kalau ada org bagi bantal kompem kompem dah tido

 

 

next satu lagi tempat yg entah aku tak tau time ni ain kata “yem kami nak ke ladang teh boh ko bawak je ler, agak agak ko nak berenti koberenti je ler…” dan kebetulan aku terjumpa tah kedai bunga.. so aku pon berenti (takder point)

 

 

 

dan tak di sangka agak seronok dan duaronok gak kat sana sebb sangat ideal tuk shooting.. ahhaha tp datang kedai org bukan nak beli so mungkin dorang marah tp pura pura tak marah hahahaha…

 

 

tah hapa hapa la dorang pantang ada tempat tuk bergambar….

 

ain dan ayien… ehhehe si ayien ni kejap je masuk unisel pastu dia keluar satu sem je kot kalau tak silap…

 

 

hehehhe hanya termampu nak gelak kalau tgok gambor jambu ni.. hahaha

 

 

zul cuba skill bangla untuk bertanya padahal kami semua tau dia sekadar nak bertanya tuk mengelakan kejangalan kerana kami sekadar masuk dan amek gambor jer…

 

 

 

before gerak semula on route ke ladang boh…

 

 

 

sewaktu di sini kami berjumpa semula kepada group kob yg telah datang dahulu kerana keadaan adalah sesak sewaktu kami nak ke sini dan time ni lah jugak kamera dah start showing low batery… hahaha

 

 

 

 

still sempat beberapa picture (banyak sebenarnya…)

 

 

 

benda wajib mestilah minum dulu sebelum gerak keluar… banyak perisa teh so kami pakat pakat untuk beli berbeda beda untuk cuba semua.. hahaha

 

 

perasa dragon fruit dan boh madu kalau tak silap…

 

ni semua dah bosan sebb lama sangat kat dalam so kami semua sekarang gerak balik ke rumah timpangan di tanah rata… kami sewa du apartment arge murah jugak (lupa sebb aku tak arrange)

 

 

sesampai di sana ada yg tido dan ada yg menyiapkan peralatan untuk bbq malam ini…

 

 

 

bakar jagung adalah salah satu benda kene buat sebb jagung di cameron highland agak berbeza dengan jagung di tempat lain…

 

 

 

 

semasa bbq kami juga main bebrapa gam tapi tiba tiba cuaca berubah dan kami sambung bermain di dalam bilik hahaha…

 

 

 

 

semasa ini juga kami memberi cenderahati kepada mereka yg hadir…

 

 

 

sambil tu makan le chekedis terbang a.k.a twisties

 

 

 

 

selepas itu.. tido time.. actualy semasa tidor pelbagai ragam yg berlaku tp tu cerita antara kami je ler…. hahahha

 

 

dalam jam 10 kami semua bersedia untuk bertolak pulang… tapi sebelom bertolak kami bergambar untuk kenangan dan dalam perjalanan balik kami singah ke pasar di berichang (tempat aku paling suka) dan di cameron tea view (kalau tak silap le namanya)

 

 

 

macam bias ler orang jarang pergi mengutip teh ni so gambar mmg banyak…

 

“dalam teko ada teh, dalam teh ada apa??”

 

pakcik yg sedang kutip teh…

 

 

 

 

since kami dah nak odw balik maka kami rancang tuk singah ke air terjun tapi tiba tiba malas so kensel…. hahaa

 

 

 

finish this story with a cake….

 

kami sampai ke k.l malam… dan berjumpa semula di restoran hakim di shah alam.. may we all meet again…

 

rizuan peace out ---Y(-_-)y---

 

p/s: gambar dalam ini hanya lah 1/4 dari jumlah sebenar dan aku mampu keluarkan dari satu kamera je sebab extra banyak walaupun sekadar 2 hari 1 malam…

p/ss: sori banyak sangat gambar…

p/sss: kepada mereka yg terlibat tapi tak di nyatakan sori banyak banyak.. sebab ni dari mata aku so any opinion just shout it out n comment…

 

 

Created By : MrRyZs

3 comments:

Mya said...

wahwahhhh entri tahun depan dah keluar! cayalah! tapinye aku gemuk gila time ni T_T

noobb said...

hahaha... gemok ker??? herm.... tak nampak beza pon hahahha

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails