Friday, November 11, 2011

My View On I City

Picasa Content

Picasa Content

Salam…..
projek ni di lakukan pada 09 05 2010
tak banyak cerita.. tp terima kasih pada ain sebb bg pinjam kamera al maklumlah takder duit beli kamera yg sangat fussy.. kadang kadang pelik gak kenapa org sanggup membeli benda mahal hanya kerana ia fragile…




maklumlah benda seperti dslr ni bukan murah.. lagi kalau siap semua gadget seperti speed lite, pelbagai lens dan lain lan… tak yah cerita ler… kalau ikut kondisi sekarang mmg aku tak mampu walaupun nak beli cap… teringat waktu pergi ambil gmabr ni… imran cakap… “alah kalau takat rm 50 tu mampu beli cap lens jer ler..”




herm mmg betul tu.. hobi ni mmg tak semua orang mampu… tp muda mudi sekarang telah menjadikan dslr ni sebagai fesyen… kehulu hilir dengan dslr nya tergantung di leher sambil di temani ramai wanita yg cantik cantik dan hot… kadang kadang jeles gak.. tp jealousy ler menyebabkan dslr ini menjadi fesyen…




so di kesempatan yg di beri oleh ain ini maka aku gunakan sepenuhnya dengan klik sebanyak mungkin… kebetula malam tu imran datang membawa beberapa lens dan speed lite untuk di cuba…. katanya milik adik dia.. dan seperti ngantuk di sorong bantal dia pakai canon… sama jenis dengan ain punya.. so mmg takda masalah dengan sharing lenses…. hahahha




well semasa aku datang (09.05.2010) ni mmg tak best ke i city.. 1st ia baru di buka 2ndly nak masuk mahal… (pada awal pembukaan rm 2, kendian naik rm 5, kendian naik lagi rm 10 sekali masuk kendian semua park percuma cuma tunjuk kad jer, tp sekarang rm 5 cas kereta sekali masuk dan masuk ke park kene separate fees..) 3rd tah aku rasa time amek gambar tu tak dapat excitement tak dapat feel semua rasa soulless jer so tak berapa syok.. banyak kene main technique kalau takda speed lite mmg terkedu ler… tapi sekarang dah lain (11.11.2011) banyak beza…. kene datang bawak kamera lagi (atau pinjam orang)


aku mmg minat pada gadget sejak dari kecik lagi so bila dunia dslr keluar mmg aku teruja… so dalam keasyikan aku mengambil gambar di sini aku terlupa pemilik kamera sehingga dia dan beberapa orang kawan aku terpaksa menungu lebih kurang 3-4 jam hahahha sori guys…(if u ever read this)

pembantu aku dan imran hahah kesian member terpaksa jadi budak pengangkut barang.. hahaha (deeply sori la bro)

gaya “wajib” mereka yg berkunjung kesana.. gaya ni kompem korang jumpa di fb atau mana mana laman web yg memaparkan gambar self cam di i city.. hahaha

trying out the wide view lens… apa yg di tonjolkan adalah the curve tp macam tak jadi maklumlah amatur…



Di atas ni merupakan gambar paling aku suka di sepanjag koleksi untuk i city ni.. sebb gaya dorang sangat natural… remind me of what photog truly are… to capture A thousand word in a single photo…

aku pernah cakap aku tak letak kat fb tp aku tak cakap aku tak letak kat blog.. (sori bro)



pada sesi kali ni di sebbkan aku pergi mengejut so aku tak prepare apa apa… tp lg best kalau ada model.. disebbkan member member pompuan aku semua dah tinggalkan kami (sebenarnya kami tertinggal sebb dorang jalan laju sangat..) so tinggal ler lelaki jer.. hahaha belasah jer le apa ada.. setelah beberapa gambar awal aku amek aku dapati apa yg kurang adalah soul kat sini.. takda gelak tawa yg emotional dats y aku tak suka ke sini.. so aku cuba mengisi gambar gambar aku dengan emosi dan beberapa fine art.. herm tak tau ler macam tak jadi jer.. ahhaha




kalau korang lihat mostly gambar adalah berkaitan dengan tanglung, bulan, dan binatang serta salji ini adalha kerana waktu ni raya aidilfitri, raya cina, krismas dekat dekat so dorang pulun sekali ahhaha



i city has a nice concept… i merupakan tarikan dari kota shah alam yg utama.. waktu aku datang baru baru ni terdapat pelbagai park yg lain telah di bina… dan mmg ramai photog yg datang.. hahaha selain tu i city juga best time ramadhan sebb boleh lepak dengan member member yg tak dapat balik ke kampung da berbuka di sana….




maklumlah time belajar mmg seronok berbuka dengan kawan kawan… dulu time di shah alam kalau buka (takda i city) kami nek moto dan cari sesapa yg nak buka bersama dan buka di dataran (sampai sekarang pun masih buat) konsep simple cari bazar yg best (mostly kat pkns, sek 17, sek 13, sek 7) dan beli juadah kendian lepak kat dataran sampai isyak.. hahaha (lama siot tak buat macam tu)



well dats it for this story… herm moga korang enjoy (walau terpaksa) ahhaha

p/s: thx bro imran sebb bg pinjam lens sampai kene paksa pulang
p/ss: thx ain sebb bg pinjam canon mu harap canon mu tak di perap jadi pekasam jer.. hahah
p/sss: thx to ain, nad, zul, sham (tukang angkat barang barang) atan, jambu, chor
p/ssss: sori gambar tak cantik maklum ler orang amatur.. sekadar kongsi memori sahaja..




sekian… peace out …Y(-_;)y…


Created By : MrRyZs

2 comments:

Anonymous said...

klu ko pasan gmbr a.im xder pon kn..kau kejam yem!!!bkn sng nk tgk dier berambot pendek skrg tau,tgk gmbo2 lame jer la haa..:p

noobb said...

lahh.. nak tgok gamabr dia lagi banyak tgok kat laptop ler... lagi pon ada kot... last sekali...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails