Saturday, November 5, 2011

Jemputan Kahwen seraya melawat nabila di pahang



Picasa Content


SALAM…

pergh… lama sungguh tak menaip di sini… baik lah… kita sambung cerita..
pada 20 hb 02 2010 (mak ehh cerita 2 thn lepas siot…)
lokasi kuala krau dan felda jengka (sekarang di kenali bandar tun razak)

ketika ini nabila sedang praktikal di institut bioteknologi vetarinar kebangsaan jerantut agak jauh jugak dari kuala lumpur oleh kerana pada 20 hb ni shawn berkahwen maka kami membuat keputusan untuk melawat seraya pergi jemputan kawen itu…


kami pergi dengan dua biji kereta 1 kereta atan (seperti gamabr dia atas) dan satu lagi kereta zul ni adalah diantara trip yg first time guna kereta atan.. pada ketika ni kereta atan baru je di beli… mmg syokk woo kereta dia.. macam untamed beast… rugi sapa tak bawa….


seperti gambar diatas cuaca mmg tenang tapi pokok mat ler…. ahhaha


setibanya di rumah nabila di kuarters ini kami di suruh tunggu sehingga mereka siap (selain nabila kami membawa 2 rakan nabila yg lain)

seperti gambar diatas… ni ler rumah mereka time praktikal… mmg menunjukan pelajar…

rumah sementara pelajar praktikal… (sebenarnya rumah yang ada moto tu…)

permandangan di kawasan perumahan….

sebelum ke rumah shawn kami berhenti di kedai mak si zulhusni…. untuk menikmati roti canai… rumah si zul tu dekat jer dengan tempat nabila dalam 30 minit jer….

gambar awe ketika sedang menikmati teh o ais kalau tak silap nad pon sama kot

gambar pemilik kamera ini ketika sedang khusyuk.. hahahha

oleh kerana kenduri maka datang terus makan… seingat kau receptionist nyer adalah terdiri dari ahli umgs juga… ada beberapa org.. tp tak dapat jumpa semua…


lama sungguh tak jumpa diorang… ahahhaha

akhirnya begambar bersama si pengantin lelaki

apa yg best kat majlis ni adalah cendera hati atau bontrot (jawa) yg diberi oleh shawn adalah berupa buku srah yassin dan doa.. mmg terbaik ler shawn.. malahan ada ais krim hehehhe da bomb ler…


antara mereka yg hadir….

ketika ni kami sedang menunggu mereka (perempuan ) sedang bergambar…. sementara tu baca yassin dulu dan mencari ilham nak kemana selepas ni…


gambar cinta kinabalu… pada masa ni mereka belum kawen lg.. (sekarang dah tunggu anak dah)

gambar sebelom begerak pulang…


di hadapan rumah nabila terdapat tennis court.. maka kami cuba… pada asalnya kami nak pergi jalan jalan di jengka seperti pergi air terjun tp tiba tiba kansel… sebelum pulang ke rumah nabila, mereka menambah makanan kerana agak sukar untuk ke pekan…


di tempat praktikal beliau terdapat seekor kambing yg sangat manja… dia ikut kemana mana sahaja… (namanye aku dah lupa)


di kandang encik kambing…

goat…



guess whooo…..

atan cuba untuk membawa kambing ini keluar….


setelah berjaya kambing ini menjadi perhatian berbanding penjaganya… ahahahha


after dalam jam 6 petang kami pergi ke kedai satay fav di ampang di mana mereka membuat satay kambing sahaja… satay ini di ampang ini mmg unik kerana ia di masak ala jawa dan tidak di makan dengan kuah kacang…. to this day it still my fav place to eat satay….



Created By : My Ryzs

p/s: rindunya satay tu…

3 comments:

Anonymous said...

cam syantek n kurus jeh haku time neh wahkahkahkah..;p

Anonymous said...

cam syantek n kurus jeh haku time neh wahkahkahkah..;p

noobb said...

errkkk no komen....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails