Sunday, November 30, 2008

women = problem??


salam...

nak tahu mcm ner perempuan itu masaalah??
baiklah... lakaran ini aku dapat ketika sha komp member aku.... (ba***t)

1. untuk mencari perempuan yang baik untuk anda.. anda perlukan masa dan duit... ini bermakna wanita= masa * duit..

2. masa itu emas... dan emas bermakan duit lagi  

3. ini bermakna wanita = duit * duit, dan duit * duit = duit², dan ini bermakna wanita bermaksud duit²

4. duit bermakna punca semua masaalah ini bermakna duit = puncakuasa bagi masaalah

5. terakhirnya setelah diambil kira budi bicara para hakim dapatlah kesimpulan bahawa wanita adalah punca masaalah, ini kerana puncakuasa akan mati setelah bertemu dengan kuasa 2... maka tinggalah wanita = masaalah...

sekian... 
p/s: kalu salah maaf yer... saya math ni fail sikit.... anyway ini tak bermakna bahawa kita haruslah menyalahkan perempuan.... kerana orang yang dapat mengawal masaalah itu adalah diantara orang yang terhebat... wakakkaka....

edited by RyZs

Wednesday, November 5, 2008

Gunung Besar Hantu !!










Salam...



seperti yang di janjikan aku akan update berkenaan dengan trip Gunung Besar Hantu...





Kami bertolak pada Hari jumaat jam 8.00 pagi dari shah alam (bestari jaya jam 6.00)


80 ahli beserta dua pegawai pengiring....


masaalah uatam yg dihadapi adalah kehilangan 2 ahli kerana mereka tak dapat bangun 1 dari S.a dan 1 dari B.j...... sampai di sana dalam jam 12.00 dan terus menaiki traktor menuju ke kaki bukit.....





selepas turun dari traktor dan briefing.... kemudian kami trekking melalui jalan tar...( pergh time ni ler paling penat sekali) selepas itu jungle trekking selama 4 jam...


kami tiba di check point pertama dalam pukul 6 petang... kemudia meneruskan perjalanan selepas berehat selama 20 min...


kami tiba di base camp dalam pukul 9 malam... (sampai aku terus tidor... tapi bangun semula pukul 10.30 untuk makan....)





keesokan pula kami bergerak ke puncak dari base camp pukul 8.30 pagi..

perjalanan ke puncak mengambil masa selama 2 jam naik dan 2 jam tido...

apabila sampai di puncak program Piknik(bekalan di buat sebelum bergerak ke puncak) dan sambutan raya di puncak bermula ( sebenarnya amek gambar jer kat atas tu) kami berehat di atas selama 2 jam dan dalam 2.30 turun semula ke base camp...






selepas selesai membersihkan diri (ada Air terjun) program makan beradat (program wajib UMAGS) dan ice breaking pun bermula... pemenang untuk program makan beradat adalah kumpulan 3 (agak sedap la nasi itu) ia di hakimi oleh Tuan Badli shah... (kesian en bad sebab kene makan makanan tak sedap sebanyak 10 kumpulan) program tamat dalam pukul 1.30 dan terus tido..


dalam pukul 6.30 kami semua sudah siap sedia untuk meningalkan kesan tapak kaki kami... (turun ah tu) kami turun melalui trekk yg berbeza, trek yang di pilih merupakan trek lata kijang ( lata kijang merupakan kawasan peranginan Air terjun...) dan kami bertolak pulang ke shah alam dalam pukul 5.00 petang...
kalau nak tengok gambar lebih sila tengok di galeri kenangan....
Created By: RyZs

Sunday, November 2, 2008

banner Gunung Besar Hantu...

Salam....


sepatutnya aku post benda ni bulan lepas tapi aku malas....





baiklah ini merupakan banner untuk program selangkah syawal Gunung Hantu Besar..


namun begitu ada sedikit spelling error... maklum lah buat terburu-buru....



program ini telah berlangsung dengan jayanya... terima kasih kepada peserta yang terlibat....



kesemua ahli berjaya mendaki sehingga ke puncak...



mungkin post seterusya saya akan cerita lebih detail

... banyak lagi nak cerita tapi kerana bz so terpaksa stop...

thanks Everyone...

Created By: RyZs

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails