Wednesday, April 29, 2009

Ekspedisi Mencari Ilmu Gunung Kinabalu (Hari 4)

Salam....

seperti post aku sebelum ini... aku akan cerita mengenai pengalaman aku di kota kinabalu... pada hari ke 4, kami di jadualkan untuk ke pulau manukan... selesai sahaja sembahyang subuh... kami terus bersiap tuk serapan... selesai sahaja serapan... kami bersiap sedia dengan pakaian basah separa kering sewaktu pergi ke kiulu pada hari ke 2 kerana tak nak membazir kan banyak baju..



pulau manukan berada di kota kinabalu... bas kami berhenti di woterfront di jessleton town... setibanya sahaja kami terus bergambar.. memang budak umag kaki bergambar... bari turun jer memasing dah ready kamera mcam paparazi.. giler ah.. antara tarikan di situ adalah pondok telepon warna merah macam kat london... setelah kene marah barulah semua berkumpul.... memang agak susah nak jaga orang ramai ramai ni terutama bila sumer orang dah besar... wakkaka nasib badan ler aus...





setelah yasir dan mus setelkan teket kami terus menaiki bot... bot aku agak lambat skit... ini berikutan kami ramai dan bot tu plak cuma ada 1 enjin... memula agak bangga sebab gerak dulu... bajek dapat sampai dulu ler.. tapi haram.. mereka yang meniki bot lain pantas memotong kelajuan bot aku dengan tanpa belas kasihan... setibanya di jeti pulau manukan kami kagum...





sesunguhnya memang ada tempat di malaysia ini yang masih tidak tecemar... kami terus mangambil set scuba dan mandi ler aper lagi.. mencari coral live kononnyer... wakakaka sedang seronok berenang tu aku tejumpa iryani.. dier ajak ke tempat jauh sikit aku aper lagi kerana tak nak jatuh ego follow ler... sedang seronok tu tetiba ternampak landak laut.. takper ler tak begerak benda tu.. tapi tetiba ternampak plak ular laut sedang bediri secara horizontal... rasa macam nak lari jer waktu tu... kelam kabut kami berdua lari... bukan makin laju tapi makin pelahan pulak rasanya... wakakaka



lama gak kami di lautan biru itu sampai kulit kami jadi bontot periuk... herm selesai sahaja kami terus makan... kebetulan sebelum sampai tadi kami ada beli makanan di petronas ... herm pulau manukan mmg cantik.. perempuan yang jaga tu pergh.. meleleh rasa macam tak nak balik jer.. orang sabah mmg hot.. selepas meningakan jeti manukan itu kami ke bandar k.k... kali ni perjalanan balik akiu naik bot enjin 2...



bas tunggu kat depan waterfront.. berdekatan dengan pasar manila.. so kami terpaksa ler berjalan kesitu.. masing masing di beri peluan untuk bersiar siar sendiri.. masa ni jugak kami di beri peluang untuk membeli barangan untuk di bawa ke gunung... selepas itu kami pulang ke krm dan malam ni kami kene pakai pakaian untuk ke atas gunung... ini termasuk lah pakain tebal yg di beli.. bukan apa check list kali terakhir.. ternyata masih ada yg kurang lengkap atau lengkap tapi nak buat improvement pada barang barang.. selesai dalam jam 11.00pm



sebelom tidor macam biasa ler pekene laksa serawak dulu dengan nestum milo.. pergh layan.. tapi shawn ada ingatkan supaya jaga makan ketika berada di sini.. tapi aku melantak jugak... wakakak padan muka perut aku... mcma biasa ler.. tidor jam 2.00 am dan bangun jam 5.00 am.. mmg kompem tertidor depan ustaz azrin... sori ustaz bukan sengaja.... esok kami di jadual kan untuk ke poring hotspring... see you in next post.....



p/s nestum milo di ilhamkan oleh atan... dier peneraju nestum milo di kedai itu....... syabas beteh

Created By: RyZs

2 comments:

.supertitans. said...

yemm..laksa sarawak kat sane..
cukuplah sekali je aku mkn..
hihihi..tak sakit perut pun..tapi rase jamu tu yg spoiled! takpe la pengalamn kann..nestum tu sedap ke?

sampahhati said...

huh sedap ler laksa serawak... aku mmg suka rasa jamu orang bersalin.... wakakakak nestum tu sedap jugak ler... sekali minum boleh tidor....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails