Wednesday, April 29, 2009

Ekspedisi Mencari Ilmu Gunung Kinabalu (Hari 3)



Salam.....

hari ketiga 20 hb 2 09 hari ini merupakan hari jumaat... selesai sarapan kami di beri peluang beriadah seperti bermain bola keranjang futsal dan bola tampar... pada pagi hari kami bermain permainan itu dalam 6 kumpulan... walaupun kumpulan aku cuma dapat naib juara futasal tapi takper sebab takdapat hadiah pon... wkakakak... selesai rekreasi dalam jam 11 kami di benarkan balik ke dorm tuk mandi dan bersiap untuk ke masjid..

kedudukan krm itu yang sungguh strategik berdekatan dengan masjid memudahkan keadaan di mana kami tak perlu menaiki kenderaan tatapi hanya berjalan kaki sahaja... semetara pihak lelaki pergi sembahyang jumaat pihak perempuan pula pergi shoping di giant berhampiran... tetapi mereka juga menaiki kenderaan awam... pelbagai tempahan telah diminta dari pihak lelaki untuk memuaskan nafsu makan merekan...

semasa pulang dari masjid itu kelihatan kedai kecil yg tertulis laksa kedah.. terkejut jugak kan kat sabah ada laksa kedah.. dalam hati aku petang ni mesti pekene laksa kedah... tak bleh lupa...
dalam jam 3 petang kami dapati bahawa kami perlu melakukan kerja amal kerana sebahagian daripada program komuniti.. oleh kerana tiada tempat yang sudi di buat amal maka pengarah program mengambil keputusan untuk membersihkan sekitar krm sekadar syarat katanya..
kami sekali lagi di bahagikan kepada beberapa kumpulan... kumpulan akupaling cepat buat kerja.. sebab kene angkat kayu jer..wakakaka selepastu tolong budak tandas,,.... memula berebut nak pergi dewan tetapi selepas itu kansel aku dah agak kemas dewan mmg penat... dalam proses ini kepala bergiat cergas tuk curi tulang.. wakakkaa tapi bersih ler semua tandas.... boleh nampak muka kalau time kencing bediri... wakakak
selesai sahaja program komuniti itu kami yasir memangil ramai ramai untuk belajar cara cara sebenar untuk coodown... tetapi dengan nature yang nakal kami (bkn aku sorang) pergi ke kedai untuk makan ... time ni teringat plak laksa kedah.. dan dan time tu jugak aku tgok kat menu dan perasan ada laksa serawak.... herm aper lagi oder ler... tapi dah habis.. yg berjaya makan cuma el.....

apa bleh wat kongsi jer ler dengan dier.. memula sampai laksa itu kami berasa pelik skit laksa serawak ini pakai bee hoon mengantikan mee laksa, pastu bau macam jamu mustika ratu, ada udang separuh masak, warna macam rendang daging, rasa pon agak rendang daging jugak.. tapi oleh kerana malas nak pikir kami makan jer ler... selepas beberapa kali makan sedap plak... malam ni oder lagi ler... lagi satu air nestu dier pergh sedap.. teringat walaupun dah sebulan berlalu...
kami pulan ke kem dalam jam 6.30 terus bersiap untuk sembahyang maghrib... macam biasa ler makanan tersedia lepas isyak.. lepas isyak kami berkumpul dan yasir membuat game... game kali ni membentuk kami sebagai satu kumpulan... agak interesting game ini dimana kami boleh membentuk satu bulatak yag besar tanpa perlu bukak tangan... susah nak describe.. tapi yg penting best... game habis dalam jam 11.30


aku dah wat rancangan malam ni mesti pekene laksa serawak sekali lagi... malam ni ramai jugak join.. mcm biasa ler.. laksa serawak dengan nestum.. pergh mmg layan... selepas melepak selama bebrapa jam kami pulang semula ke krm... pelbagai cerita di bincangkan... esok pagi macam biasa kene bangun pagi dan sembahyang subuh.. ini adalah kerana esok kami akan ke pulau manukan...


Created By : RyZs

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails